29 Eylül 2008 Pazartesi

ÇEKOSLAVAK KADIN MÜSLÜMAN OLDU

- Çekoslavak vatandaşı olan ve Viyana’da işçi olarak çalışan Veronica isimli kadın Emine Bahar ismini alarak Müslüman oldu. Kuyucak Müftülüğünde düzenlenen törenle Müslüman olan genç kadın Türk eşini ve ailesini çok sevdiğini ifade etti.
Kuyucak Müftülüğünde önceki gün düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Veronica isimli Çekoslavak vatandaşı Veronica, Müftü Bilal Başoğlu’nun düzenlediği iftida töreninin ardından Emine Bahar ismini aldı. 13 yıldır Avusturya ordusunda astsubay olarak görev yapan Pamukören’li Yüksel Karadağ, Çekoslavak eşi Veronica ile evlendikten bir süre sonra eşinin kendi isteğiyle Müslüman olmak istemesinin ardından hem yıllık izinlerini geçirmek hem de eşinin Müslümanlığa geçmesini sağlamak için Kuyucak’ın Pamukören Beldesine geldiklerini ifade etti. Burada Kuyucak Müftülüğüne başvuruda bulunmalarının ardından önceki gün saat 17.30’da müftülüğe gelen Yüksel Karadağ, 10 yılık eşi Veronica, iki kızları ve Yüksel Karadağ’ın babası Melih Karadağ’a, Müftü Bilal Başoğlu tarafından İslam Dininin esasları anlatıldı. Müslüman olan bayana Müftü Başoğlu bir Kur’an-ı Kerim hediye etti. Daha sonra Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan ve Emine Bahar ismini alan Veronica isimli genç kadın, çok sevdiği eşinin ve ailesinin dinine geçtiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Müftü Başoğlu’ndan ihtida belgesini alarak resmen Müslüman olan Emine Bahar’ın kayınpederi Melih Karadağ ise Kuyucak Müftülüğünün yeni bina inşaatına katkı olması için bir miktar maddi yardımda bulundu.
Kuyucak Müftüsü Bilal Başoğlu, Emine Bahar ve eşi Yüksel Karadağ ile beraber gelen babası Melih Karadağ’a, İslam dininin iman esaslarını kısaca açıkladığını ifade ederek “Yüksel beyin eşi Emine Hanıma açıklamalarımı yaptım. Sonrasında Müslümanlığın ilk şartı olan Kelime-i şahadet’i Emine Bahar hanım’a söylettim. İsminin ve dininin mübarek olması dileklerimle son nefesine kadar bu güzel dinde, iman ile olmayı nasip etmesini diledim” dedi.
Avusturya’nın Viyana kentinde doğan ve 36 yıldır orada yaşayan Yüksel Karadağ, 10 yıldır evli olup Selin (8) ve Şirin(2) isimli iki kız çocukları bulunuyor. Yüksel Karadağ (35) ve eşi Emine Bahar Karadağ (31) 2-3 yılda bir Türkiye’ye geldiklerini ifade ederek,”Bu yılki gelişimizde eşimin Müslüman olması vesile oldu. Türkiye’yi çok seviyoruz. Çocuklarımın da memleketimiz olan Türkiye’yi iyi tanımaları için bundan sonra sık sık gelerek tarihi ve kültürel güzelliklerini görmek için geziler düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.
http://www.habervitrini.com
16 Ağustos 2008 Cumartesi

Hiç yorum yok: