13 Eylül 2008 Cumartesi

Anne kız Müslüman oldu


Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Alman kadın ve kızı İslam dinini seçerek Müslüman oldu.
Manavgat'ın Kızılağaç turizm bölgesinde yaşayan ve bir Türk ile evli olan Silke Akçabelen (35), İslam dinini araştırmaya başladı. Müslüman olmaya karar veren Silke Akçabelen ve kızı Jennifer (15), Manavgat Müftülüğüne müracaat etti.
Manavgat Müftüsü Halil Taş'ın makamında Kelimei Şahadet getiren Silke ,ismini Zeliha olarak değiştirirken, Jennifer de, Elif adını aldı. HalilTaş, ihtida (din değiştirme) belgelerini verdiği Zeliha ve Elif'e,Kur'an-ı Kerim ile 'Dinimi Öğreniyorum' kitabını da hediye etti. Anne vekızını ramazan ayında Müslüman oldukları için kutlayan Taş, "Siz şuanda annesinden yeni doğmuş bir bebek kadar masum, günahsız bir insan oldunuz" dedi.
Bir yıldır Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirten Elif Akçabelen, Müslümanlar'ın daha cana yakın olmasının İslam dinini seçmesinde etkili olduğunu söyledi. Arapça olarak Kur'an-ı Kerim okumayı da öğrendiğini belirten Elif Akçabelen, Fatiha Süresi'ni okudu.
Zeliha Akçabelen ile evli olan Yüksel Akçabelen de eşi ve üvey kızının uzun zamandır İslam dinini araştırdıklarını ve ailesinden çok etkilenerek Müslüman olmayı tercih ettiklerini söyledi.
Akçabelen, eşi ve kızının Müslüman olması için hiç bir telkinde bulunmadığını ve bunun tamamen kendi kararları olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
14.09.2007

Hiç yorum yok: